Les característiques del bolets de Tordera
Els bolets que hi ha a Tordera són: el Pinetell, el Rovelló, el Rossinyol, el Carlet, el Carlet roig, El ou de Reig, la Paloma, la Trompeta de la Mort, el Sureny Fosc, el Pel de Rata, les llenegues i el Pet de llop.
El Pinetell :
El Pinetell és un bolet comestible que ha Catalunya és molt apreciat gastronòmicament. El seu nom científic és Lactarius deliciosus i és de la família de les russulàcies. Viu a les pinedes en tota mena de sòls. A Catalunya és un bolet molt abundant que està des de els Pirineus fins al litoral. Fructifica des de final de l'estiu, fins a l'arribada dels primers freds de l'hivern.
El Rovelló :
El rovelló és un bolet comestible de la família de les russulàcies. El seu nom científic és Lactarius sanguifluus. És molt apreciat per la gastronomia Catalana. Habita en pinedes de la regió Mediterrànea.
El Rossinyol :
El Rossinyol és un bolet comestible molt apreciat per moltes de les localitats Catalanes. És de la família Cantharellaceae i el seu nom científic és Cantharellus cibarius. Habita en els boscos de planifolis des de la primavera fins la tardor segons la pluja.
El Carlet :
El Carlet és comestible aun que no s’acostuma molt a menjar. És de la família de hygrophoraceae i el seu nom científic és Hygrophorus russula. Habita en sòls de qualsevol tipus i fructifica a la tardor. El mes que li va més bé per fructificar és el novembre.
El Carlet Roig :
El Carlet roig és comestible i és corca ràpidament. El seu nom científic és Hygrophorus nemoreus i viu en alzinars i rouredes encara que pot viure en diferents planifolis. És present a casi tot el món. Creix a la tardor entre el setembre i desembre.
L’0u de reig :
L’ou de Reig és un bolet comestible que és pot menjar fregit, cru, amb oli oliva… El seu nom científic és Amanita caesarea. Habita en terres baixes als planifolis en lloc nets i il·luminats. També està en suros, alzines, roures i castanyers.
La Paloma :
El nom científic de la Paloma és Macrolepiota procera. És un bolet comestible. Creix en tota mena de boscos oberts i abundants i en prats…
La Trompeta de la Mort :
La Trompeta de la mort és comestible i habita en planifolis humits. Creix a l’estiu i a la tardor el nom científic és Craterellus cornucopioides.
El Sureny Fosc :
El Sureny Fosc és un bolet comestible . El seu nom científic és Boletus aereus i és de la família dels Boletaceae. Viu en boscos tèrmics de planifolis amb suros alzines i castanyers.
El Pel de Rata :
El Pel de Rata és comestible si és un bolet recent. Viu en pinedes de l' estiu a tardor. El seu nom científic és Ramaria aurea. És de la família de les ramariàcies.
Les Llenegues :
Les Llenegues són de la família de les higroforàcies. El seu nom científic és Hygrophorus.
El Pet de Llop :
El seu nom científic és Lycoperdon perlatum. Habita en tota mena de boscos i sòls. Està fins a la primavera fins a la tardor. És comestible quan és jove.
Resum :
Tots els bolets de Tordera són comestibles encara que alguns depen de l'època de l'any perquè és puguin menjar. La majoria de bolets tenen sinònims o tenen algun nom que recorda a alguna cosa. Molts dels bolets són molt apreciats en la gastronomia catalana. La majoria de bolets fructifiquen des de l'estiu a la tardor.
Tipus de menjar :
Amb els bolets és poden fer molts menjar, sobretot a Catalunya que és molt apreciat gastronòmicament ja que en tenim molta varietat .
- L'estofat de vedella amb bolets.
- Rovellons a la brasa amb all i julivert.
- Rossinyols amb tripa de bacallà, cansalada de col confitada i ou cuit a baixa temperatura.
- Un carpaccio d'ou de reig.
Aquests són els bolets de Tordera!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada